Aday Öğrenci Bilgilendirme Sayfası

Aday Öğrenci Bilgilendirme Sayfası

02.06.2020 1774

 ·         Okulu niçin tercih etmeliyim:


Okulumuz İlimiz Bursa Osmangazi ilçesinde Merkeze çok yakın olan BTSO EĞİTİM KAMPÜSÜ içerisindedir.Kampüsümüzde spor salonları ve kantin bulunmaktadır.Güvelik görevlileri tarafından sürekli kontrol altında tutulan geniş bir eğitim alanı içerisinde yer almaktayız.Ulaşım son derce kolay olmakla birlikte servis imkanı da vardır.Okulumuzda sadece Makine Teknolojisi Alanı bulunmaktadır.21 şubesi bulunan okulumuz 2006 yılından itibaren tecrübeli öğretmen kadrosu ile hizmet vermektedir. BTSO ve diğer Sanayi kuruluşları okulumuz projelerine katılmakta ve destek vermektedir.Okulumuz 2019 yılından itibaren proje okulu olmuş bu doğrultuda eğitimlerine devam etmektedir

 

      ·         Okuldaki program türleri nelerdir:


    1-Anadolu Meslek Programı(AMP)       2-Anadolu Teknik Programı(ATP)

 

      ·         Okulmuzun işbirliği yaptığı veya yürüttüğü projeler ve protokoller nelerdir:


      Okulumuz ile Bursalı Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) arasında imzalanan protokol ile öğrencilerimizi CNC (Bilgisayarlı Makine İmalatı) ve Makine Bakım Onarım dallarında iş hayatına hazırlıyoruz. BEBKA (Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı) ile öğrencilerimizin Yenilikçi Teknolojileri kullanılarak mezun olduklarında direkt işbaşı yapabilmeleri için alt yapı ve donanım birimlerimizi yeniliyoruz.

      Okulumuzda aktif olarak iki proje devam etmektedir.       1-Yenilikçi Teknolojiler ile Mesleğimi Öğreniyorum (BEBKA)       2-Mesleki Teknik Eğitimde İşbirliği (BUSİAD)

      ·         Proje okulları arasında olan okulumuzun proje bilgileri nelerdir:


      Okulumuz proje okulu olduktan sonra TUBİTAK projelerine başvuru yapmış ve onaylanmıştır. Öğrencilerimiz 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibari ile bu projelerde faaliyetlerini gerçekleştirecekler.

 

      ·         Eğitim öğretim şekli nasıldır:


 Tam Gün - Tam Yıl Eğitim ve Öğretim uygulanmaktadır.

 

·         Öğrenci türü nasıldır:


      Kız - Erkek

 

      ·         Okulumuz Pansiyon bilgileri nelerdir:


     Okulumuzun pansiyonlu bulunmamaktadır.

 

      ·         Okulumuzda bulunan alanların tanıtımı:


      Okulumuzda tek bir alan üzerine odaklanmıştır.

Makine Teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma, mermer kesme ve işleme tezgâhlarında imalat işlemlerini yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

İnsanın hayat standartları, teknolojik gelişmelere paralel olarak artmaktadır. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan ülkelerde insan hayatının kolaylaştığı gözlenmektedir. Hayatın kolaylaşması da insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını sağlar. Makine Teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelini oluşturur. Tasarım ve üretim yapan her sektöre hitap eder. Gelişen teknoloji ve üretim teknikleri tasarım ve üretimde makinenin önemini artırmıştır. Getirisi ve katma değeri ile ekonominin lokomotifi durumundadır. Alanda istihdam imkânları oldukça çeşitlidir. Dünyada ve ülkemizde sektördeki kalifiye eleman ihtiyacı fazladır. Dolayısıyla iş istihdamı sıkıntısı söz konusu değildir. Alanda çalışanların gelir seviyeleri ülke standartlarına göre iyidir

 

      ·         Okul tanıtım videosu:


       Okul Tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.

 

      ·         Okulumuzda bulunan alanlara ait dal listesi ve dalların özellikleri nelerdir:


 Okulumuz Makine Teknolojisi Alanı altında açılan dallar şu şekildedir:

1. BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI Dalı: Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, bilgisayarlı CNC tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Makine teknolojisi alanında makine imalatı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2.ENDÜSTRİYEL KALIP Dalı: Endüstriyel kalıpçının sahip olduğu, sac, metal, hacim ve plastik kalıp imalatı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Makine Teknolojisi Alanında Endüstriyel kalıpçı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3. MAKİNE BAKIM ONARIM Dalı: Makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Makine Teknolojisi alanında makine bakım ve onarımcısının yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4. BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI Dalı: Makine ressamının sahip olduğu, bilgisayarlı iki ve üç boyutlu makine çizimleri yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Makine Teknolojisi alanında makine ressamı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır

 

      ·         Öğrencilerin staja gönderildiği kurumlar nereleridir:


      Öğrencilerimiz, RENAULT, BOSCH, COŞKUNÖZ, MAKO, ERMETAL gibi sektörün dev firmalarında staj çalışmalarını yapmaktadır.

 

      ·         Mezuniyet sonrası iş bulma imkânları ve okuldan mezun olmuş ve alanında çalışan öğrenci bilgileri nelerdir:


      Okulumuz Makine Teknolojisi alanından mezun olan öğrencilerimiz İmalat Sanayi, Otomotiv Sanayisi gibi Endüstrinin yoğun olduğu ilimizde değişik kademelerde iş bulma imkanına sahiptir.BUSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız protokollerle iş bulma imkanları dahada artmaktadır. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz BOSCH, RENAULT, FARBA, MAKO, COŞKUNÖZ gibi büyük değişik büyüklükteki işletmelerde kalifiye ara eleman olarak yer bulmaktadır. Aynı zamanda Girişimci öğrencilerimiz kendi iş yerlerini açmaktadır.

 

      ·         Alana ait okulumuzda yapılan uygulama örnekleri (resim-video vb) nelerdir:


      Okulumuzda yapılan çalışmalara ve uygulama örneklerine web sayfamızın "Resim Albümü" ve "Haberler" başlığından ulaşabilirsiniz.

 

      ·         Ulusal /Uluslararası yarışmalarda elde edilen başarılarınız nelerdir:


     Güreş,bilek güreşi,kickboks ve halter dallarında ulusal ve uluslararası alanlarda birincilik de olmak üzere pek çok derecemiz vardır.

 

      ·         Yükseköğretime yerleştirme oranlarınız nedir:


    Yüksek öğretime yerleşme oranımız öğrencilerimizin tercihine bağlı olarak %15 civarındadır.

 

      ·         Tanıtım, rehberlik veya yönlendirme için iletişim numaranız nedir:


 İ    İletişim numaramız 0(224) 216 17 43 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

 

      ·         Okula kayıt koşulları, kayıt için gerekli belgeler nelerdir:


      1- Öğrenci Kimlik Belgesi.

      2- Öğrenci Muayene İzlem formu. (Aile Sağlık Merkezinden alınacak)

      3- Okul- Veli-Öğrenci Sözleşmesi. (Okuldan alınacak)

      4- Öğrenci Bilgi Formu. (Okuldan alınacak)

      5- Kıyafet tercihi formu. (Okuldan alınacak)

 NOT: Kayıt işlemleri Veli ve Öğrenci ile beraber yapılacaktır.

 

      ·         Ulaşım imkânlarınız nelerdir:


      Okulumuza ulaşım imkanları gayet yeterlidir.Metro ile ulaşımda Gokdere istasyonundan aktarma ile D 1B otobüsü ile kampüse ulaşılabilmektedir.Ayrica 43/D ve 43/A otobüsleri ile Izmır yolu istikametinden kampüse ulaşılabilir.91 ve 91/G otobüsleri ile de Kestel ve Gürsu istikametinden okulumuza ulaşmak mümkündür.

 

      ·         Staj/beceri eğitimi bilgileriniz nelerdir:


      Okulumuzda Anadolu Meslek Programı öğrencileri, 11.sınıfın ikinci dönemi itibari ile işletmelerle sözleşme imzalayarak, 12.sınıfta eğitim öğretim yılı süresince haftada 3 gün İşletmelerde Beceri Eğitimi görmeye gitmektedirler. Beceri eğitimi süresince her öğrenci Öğrencilerimiz mezun olabilmek için beceri eğitimi sonunda Beceri Sınavı girmek zorundadır.

 Beceri eğitimi süresince öğrencilerimiz işletmede yaptıkları çalışma ile ilgili olarak Staj Dosyası doldurmaktadır.

      ·         Okutulacak dersleri ve saatlerini gösteren haftalık ders çizelgeleri nelerdir:

    2020-2021 Eğtim ve Öğretim yılından itibaren okutulacak dersler ve ders çizelgesi için tıklayınız.