2023-2024 ŞUBAT DÖNEMİ  SORUMLULUK SINAVALRI

2023-2024 ŞUBAT DÖNEMİ SORUMLULUK SINAVALRI

SORUMLULUK SINAVLARI SINAV TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖĞRENCİLERİN SORUMLU OLDUĞU DERSLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

MESEM ÖĞRENCİ İSİMLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

08.01.2024 678

BEKLEMELİ öğrencilerimizin sorumluluk sınavına girebilmesi için  artık   dilekçe vermesi gerekmektedir..

ORTÖĞRETİM KURUMLAR YÖNETMELİĞİ(Ek:RG-8/9/2023-32303) Okuldan mezun olamayan 12 nci sınıf öğrencileri ile devamsızlık tebligatı yapıldığı hâlde okula veya sınavlara katılımlarısağlanamayan öğrenciler, sorumluluk sınavına girmek istediklerine dair yazılı taleplerini kayıtlı oldukları okulmüdürlüğüne sınav tarihinden önce bildirmeleri hâlinde sorumluluk sınavı planına dâhiledilir.

Sorumluluk Sınavı Dilekçe Örneği İÇİN TIKLAYINIZ..

Öğrencilerimizin  ilgili dilekçeyi doldurup   29 OCAK 2024 PAZARTESİ gününe kadar okulumuza başvurmalrını  rica ederiz.

12.SINIF BEKLEMELİ ÖĞRENCİ LİSTESİ  VE DERSLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

SINAV TAKVİMİ VE HALEN OKULA DEVAM EDEN ÖĞRENCİ LİSTELERİ DAHA SONRA EKLENECEKTİR.

1-    Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

2-     Sorumluluk Sınavları EYLÜL, ŞUBAT ve HAZİRAN döneminde idarece hazırlanan sınav takvimi doğrultusunda gerçekleştirilir.

3-    İlan edilen sınav tarih ve saatlerinde değişiklik yapılmaz. Yapılacak tüm çalışmalar sınav tarih ve saatine göre planlanır.

4-    Sınav soruları öğretim programlarında belirtilen genel ve özel amaçlarıyla öğrenme kazanımları esas alınarak komisyon üyelerince hazırlanır ve okul müdürlüğünün onay sürecinden sonra çoğaltılır.

5-    Öğrencilerin başarısının belirlenmesinde, eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme ve benzeri becerileri ölçen araç ve yöntemlere önem verilir.

6-    Sınav esnasında merkezi sınavlarda uyulması gereken kurallar esas alınır.

7-    Sınav başlangıcından önce gözetmen öğretmen tarafından yapılan sınavla ilgili genel ve özel açıklamaların olduğu öğrenci sınav yönergesi okunur. Okunan bu yönergenin dışında sınav esnasında sözlü açıklama yapılmaz.

8-    Sınav uygulaması tam olarak 40 dakikalık süreyi kapsayacak şekilde olacaktır.

9-    Sınav tüm salonlarda eşzamanlı şekilde başlar ve eşzamanlı şekilde biter.

10-  Sınavlarda kurallara aykırı davranan öğrencilerin durumları sınav tutanağına yazılır ve gerekli disiplin işlemleri uygulanır.

11-  Öğrencilerin oturma planları sınav gözetmenlerince planlanır ve her öğrenci kendine ayrılan sıraya oturtulur.

12-   Öğrenciler;

Sınav süresince sessiz bir şekilde hareket edecektir.

Öğretmene herhangi bir şekilde soru sormayacaktır.

Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeyecektir.

Başkalarını rahatsız edecek davranışlar sergilemeyecektir.

Sınavı süresinden önce bitirdi ise sessiz bir şekilde yerinde oturup bekleyecektir. Süre bitiminden önce sınıftan çıkmayacaktır.

13-  Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmez.

14-  Sınavlara katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Bu öğrenciler bir sonraki sorumluluk sınavı döneminde sınava girebilir.

15- Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları  e-Okul sistemine işlenir. Puan değerleri ve dereceleri aşağıdaki gibidir.

Puan

Derece

85,00 - 100

Pekiyi