BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: İlgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir yüksek öğretim kurumuna giren, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişmelere açık, milli ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, kendine güvenen, katılımcı, öğrenmeye istekli, sorgulayan, toplumda etkili ve nitelikli, çağdaş, demokrat fertler yetiştirmektir.

Misyon: BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; öğrencilerimizi, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceriyi kazanan, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilen, kendine güvenen, olaylara çok yönlü, ön yargısız ve tarafsız bakabilen, liderlik özelliklerinin yanında, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın kişiler olarak bir üst öğrenime ve iş hayatına hazırlamaktayız.

Başarılar: Özellikle spor alanında judo, güreş, halter, atletizm ve tekvando branşlarında Bursa 1.,2.,3. lüğü ve balkan 3. lüğü gibi farklı başarılara imza atan okulumuz öğrencilerinin mesleki anlamda da %80´e varan oranda başarısı, Mesleki ve Teknik Eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında imzaladığımız protokoller kapsamında işe yerleştirme garantili projelerimizin uygulaması ve özellikle de Makine Teknolojisini alanının Bursa sanayinde tercih edilen meslekler arasında yer alması nedeni ile kurumsal anlamda tercih sebebi olan okullar arasında yer almıştır.

Saatler: 08.30-22.00
Isınma: Doğalgaz
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Futbol, masa tenisi, judo, güreş, halter, atletizm ve tekvando
Bilimsel Etkinlikler: Sınayi Mülkiyet Hakları Çalışmaları, Bilim Şenlikleri
Proje Çalışmaları: BEBKA,Tübitak4006, Tübitak2204D, Teknofest
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ERASMUS+
Diğer Hususlar: Mesleki ve Teknik Eğitimim geliştirilmesi anlamında öğrencilerimizin sanayi ile iç içe olmaları amacıyla başta BUSİAD olmak üzere işletmelerimiz ile protokoller yapılmakta.Öğrencilerimiz son sınıfta işletmelerde Meslek Eğitimi adında eğitimlerini işletmelerde yapmakta, karşılığında ücret ödenmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimde okuyan tüm öğrencilerimiz iş kazalarına karşı sigortalanmaktadır.

Telefon - 022 42161743

WEB - https://hayriterzioglueml.meb.k12.tr

Adres - Veysel Karani Mahallesi Sevgi Caddesi Eğitim Kampüsü içi No4/8 Osmangazi/BURSA

Mesleki Uygulama Labaratuvarı :5
Öğretim Şekli :Tam Gün-Tam yıl

Yerleşim Yeri - Veysel Karani Mahallesi Sevgi Caddesi Eğitim Kampüsü No:4/8 Osmangazi/BURSA

Ulaşım Heykelden D1/B, Görükle 43A, 43D, Kent Meydanı Zafer Minibüsleri

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne uzaklığı: 9,4 km. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne uzaklığı : 9,8 km.